با حمایت ۵۴ کشور آفریقایی، تعداد کشورهایی که به تلاش استرالیا برای تحقیق مستقل درباره کرونا ملحق شدهاند به ۱۱۶ کشور رسید.
به گزارش اسبیاس، طیف گستردهای از کشورها از اتحادیه اروپا، برزیل، کره جنوبی، ترکیه، روسیه و اندونزی گرفته تا ژاپن، بریتانیا و کانادا از انجام این تحقیقات مستقل حمایت میکنند.
این در حالی است که چین؛ استرالیا به را نقش داشتن در توطئه آمریکایی متهم کرده و تهدید خود در مورد توقف واردات گوشت از استرالیا را نیز عملی کرده است.
مریس پین، وزیر امور خارجه استرالیا امروز (دوشنبه) گفت: «حمایت شمار زیادی از کشورها از طرح استرالیا بسیار دلگرم کننده است.»
او در ادامه با اشاره به جان باختن بیش از ۳۰۰ هزار نفر در سراسر جهان بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ و پیامدهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی گسترده ویروس کرونا برای جامعه بینالمللی گفت: «ضرورت دارد که بدانیم چه اتفاقی افتاده است.»
پیش از این نیز اسکات موریسون، نخستوزیر استرالیا خواستار انجام تحقیقات مستقل شده بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بسیاری از ناظران بینالمللی بر این باورند که چین با پنهانکاری و تاخیر در اطلاعرسانی درباره ویروس کرونا، به شیوع گسترده آن در جهان کمک کرد. برخی نیز تاکید دارند که آمار و ارقامی که چین درمورد تعداد مبتلایان و جانباختگان در این کشور اعلام میکند، با واقعیتها همخوانی ندارد.
در پیشنویس قطعنامهای که از سوی استرالیا تنظم شده، درخواست تحقیق مستقل و جامع در مورد این بیماری همهگیر مطرح شده است. در این قطعنامه به نام چین اشاره نشده، اما سفیر چین در کنبرا در مورد مواضع دولت استرالیا برای تحقیق در این زمینه هشدار جدی داده است. پکن همچنین استرالیا را به توطئه آمریکایی متهم کرده است.
دولت دونالد ترامپ از آغاز چین را به پنهانکاری در مورد ویروس کرونا متهم کرده و خواستار تحقیق در مورد آن شده بود.
استرالیا یکی از موفقترین کشورها در مهار کرونا به شمار میرود و با گذشت چهار ماه از شیوع بیماری در این کشور تهداد مبتلایان حدود ۷ هزار نفر و تعداد جانباختگان کمتر از ۱۰۰ نفر است. با این حال مقامات استرالیا تاکید دارند این یک بحران بینالمللی است که همه کشورها را تحت تاثیر قرار داده و باید در این زمینه تحقیقات مستقل انجام شود تا از تکرار چنین تجربهای در آینده جلوگیری شود.
گرگ هانت، وزیر بهداشت استرالیا امشب در جلسه سازمان بهداشت جهانی در این زمینه شرکت خواهد کرد و انتظار میرود که فردا برای تصویب این قطعنامه رایگیری شود.